Peralatan yang digunakan semasa kelas
Apa yang akan dipelajari:
i. Memahami istilah dan jenis-jenis coklat
ii. Hands-on - Membuat 2 jenis inti atau filling ganache
iii. Coklat couverture
~ Teknik 'tempering'
~ Hands-on - Coklat Kekacang (Badam/Gajus)
~ Hands-on - Teknik 'enrobing'
~ Hands-on - Nutty Pralines
iv. Coklat compound
~ Teknik mencair coklat compound
~ Hands-on - Teknik 'Marbling'
~ Hands-on - Cokat berinti ganache
~ Hands-on - Coklar Bar
~ Hands-on - Lollichoc
~ Hands-on - Menghias Choc Box
v. Lain-lain
~ Teori - OreoChoc & MarshmallowChoc
~ Packaging dan Penjagaan Acuan
~ Alamat Pembekal dan Peralatan Coklat
~ FAQ
Apa yang di bawa pulang:
~ > 50 biji coklat
~ Note lengkap
~ Acuan coklat
Apa yang perlu di bawa:
~ Bekas untuk mengisi coklat
~ Apron
Lain-lain:
~ Minum pagi disediakan
~ Makan tengahari disediakan
~ Bilik solat disediakan
~ Untuk keselesaan bersama tidak dibenarkan membawa anak atau rakan lain semasa kelas
0 comments:
Post a Comment